شنبه ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ - ۱۷:۴۰

در سن ۶۵ سالگی؛

هنرمند متعهد و انقلابی «جلیل عرفان منش» درگذشت

جلیل عرفان منش*

سینماپرس: استاد «جلیل عرفان منش» نویسنده، پژوهشگر و مدیر با سابقه فرهنگی و هنری انقلاب اسلامی دار فانی را وداع گفت.

به گزارش سینماپرس، استاد «جلیل عرفان منش» در سال ۱۳۳۹ در خانواده‌ای مذهبی و هنردوست در شیراز متولد شد. از دوران کودکی به شعر و قصه‌نویسی علاقه‌مند بود و این مسیر را تا سطوح عالی ادامه داد. وی دارای مدرک دکترای پژوهش هنر بود و در حوزه‌های مختلف فرهنگی و هنری فعالیت می‌کرد و به عنوان یکی از چهره‌های مدیرت فرهنگی توانست در مناسب گوناگونی همچون معاونت امور آثار سینمایی و سمعی و بصری سازمان سینمایی کشور؛ قائم‌مقام شبکه سه سیما؛ ریاست حوزه هنری استان فارس؛ عضو هیات امنای جامعه اسلامی هنرمندان و انجمن قلم و مدیریت سازمان صدا و سیمای استان فارس و ... منشاء خدمات گسترده‌ای به عرصه فرهنگی کشور باشد.

از دیگر سوابق مدیریتی این هنرمند فرهیخته می توان به؛ تاسیس و ریاست دانشگاه سوره شعبه شیراز (۱۳۷۴)؛ تدریس رشته ادبیات نمایشی در دانشگاه سوره مدیر گروه تاریخ و مناسبت‌های شبکه دو سیما (۱۳۷۹–۱۳۸۷)؛ عضو هیأت داوران چهارمین دوره جشنواره بین‌المللی «سینما حقیقت» و عضویت در کمیته فرهنگ و تمدن شورای عالی انقلاب فرهنگی (۱۳۸۶–۱۳۸۹) و ... اشاره نمود.

همچنین سوای نظر از سوابق مدیریتی، استاد «جلیل عرفان منش» از چهره‌های علمی و پژوهشگران و نویسندگان شاخص عرصه فرهنگی و هنری انقلاب اسلامی به شمار می‌آمد که عمر خود را صرف خدمت به علم و فرهنگ و هنر کشور نمود و در این میان از ایشان آثار و تالیفات متعددی در زمینه‌های مختلف فرهنگی و هنری به چاپ رسیده که از آن جمله می‌توان از کتاب‌های «جغرافیای تاریخی هجرت امام رضا علیه‌السلام از مدینه تا مرو»؛ «کیستی ذوالقرنین»؛ «همگام با امام رضا علیه‌السلام از مدینه تا مرو»؛ «کوروش و بازیابی هویت ملی»؛ «نامه شیراز»؛ «زندگینامه احمدبن موسی»؛ «پیشینه و کیستی ذوالقرنین»؛ «جستارهایی در حیات معنوی ایرانیان»؛ «شاهچراغ» و «مهاجران موسوی» و ... به عنوان شاخص‌ترین تالیفات این هنرمند متعهد نام برد.

تالیف مقالات علمی گسترده‌ای همانند «فن داستان‌نویسی»، «پژوهش درباره شخصیت در داستان» و «طرح و ماهیت ولایت‌عهدی امام رضا (ع)» و ... و در کنار آن نگارش نمایشنامه‌هایی همانند «آفت یک انقلاب»، «کلاس درس» و «خاطرات ۱۵ خرداد سال ۴۲» و همچنین نگارش فیلمنامه‌های متعدد و تولید آثار بصری گوناگونی در قالب‌های سینمایی، مستند و انیمیشن از دیگر فعالیت‌های فرهنگی استاد «جلیل عرفان منش» در طول دوران حیات علمی خود بود. آثار و تولیداتی که از آن جمله می‌توان به فیلم سینمایی «روز موعود»؛ سریال «آفتاب و زمین»؛ سریال «مسافر زمان»؛ مستند داستانی «روایت انقلاب»؛ مجموعه مستندهای «سرزمین خاکستری»؛ مستند «حدیث بیداری» و انیمیشن سینمایی «پا به پای آفتاب» و ... اشاره نمود.

این استاد تاریخ وادبیات پس از دوره کوتاهی تحمل بیماری در سن ۶۵ سالگی دار فانی را وداع گفت.

شایان ذکر است که پیکر این نویسنده و پژوهشگر عرصه فرهنگی انقلاب اسلامی، یکشنبه ۲۸ اردیبهشت ماه در جوار حضرت شاهچراغ (ع) آرام خواهد گرفت.

خبرگزاری سینماپرس درگذشت این هنرمند متعهد و انقلابی را خدمت خانواده، دوستداران و تمامی علاقمندان به هنرانقلاب اسلامی تسلیت عرض می‌نماید.

ارسال نظر

شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.